Du gir oss dårlig nattesøvn, Erling!

I podcasten «Impaulsive» sier Erling Braut Haaland at søvn er viktigst av alt. Likevel vil han tjene penger på å ødelegge søvnen for andre.

Podcasten ledes av Paul Logan, som sammen med Olajide Olatunji nylig inngikk samarbeid med Haaland om markedsføring av energidrikken Prime. Naturlig nok er dette bakgrunnen for at Haaland er gjest.

I podcasten forteller Haaland om hvor viktig søvnen er for ham – så viktig at han benytter briller på kvelden for å stenge ut blått lys som kan hindre ham i å bli trøtt. Han nevner ikke elefanten i rommet. Koffeininnholdet i Prime. For hvis Erling han er så opptatt av søvn at han filtrerer blått lys, betyr det sannsynligvis at han ikke drikker Prime.

Jeg tviler ikke på at Erling har vært og er flink til å sove. Nok søvn er veldig viktig for å restituere kroppen etter en hard treningsdag. I tillegg er søvn helt fundamentalt for at det man øver på i hverdagen skal blir til anvendt kunnskap. Jeg snakker ikke bare om det man lærer på skolen som historiske årstall, bøyning av tyske verb og fotosyntesen. Det gjelder definitivt også koordinasjon og motoriske ferdigheter. Overstegsfinter og ballkontroll på fotballbanen, fingerøvelser for pianospill, dansesteg i jazzballett eller til og med timingen for å bli en god sniper i Fortnite, blir bedre etter en god natts søvn. Det har Erling Braut Haaland skjønt. Da er det rart han vil selge Prime.

Den internasjonale varianten av Prime inneholder 200 mg koffein pr 500ml. Den er det ikke lov å selge i Norge. Her i landet kan energidrikker kun inneholde 32 mg/100ml, noe som for en halvliter tilsvarer to kopper filterkaffe. Uansett om man forholder seg til norske eller engelske grenser, er det ganske trist at en norsk idrettsutøver, som når det er landskamp har Bamas EAT MOVE SLEEP-logo på brystet, ikke tar inn over seg at å bælme to kopper kaffe som tørstedrikk gjør at målgruppa for Prime – unge mennesker over hele verden – IKKE får sove. (Les mer om effekten av koffein her.)

Jeg er skuffa over deg, Erling. Jeg er sikker på at du har rikelig anledning til å stå opp for noe som er bra. Jeg vet at du har vært flink til å spise nok, trene nok og sove nok. Du burde helle ta et standpunkt MOT energidrikk i stedet for å lukke øynene for det du selv har stått for, straks noen kule kiser gir deg enda mer penger.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *